torsdag 2 augusti 2012

Asunden


En dag körde vi mot Slite...det var där i 'faggorna' på en karta och på google jag hade sett och läst om Asunden - rauker.
Vi körde och körde och kom till Slite men sedan var skyltar och vägbeskrivningar slut. Retligt.
När vi stod nere i hamnen såg vi Asunden! Vi körde in på en camping och pratade med en väldigt trevlig man i dess infohus.
Asunden kommer man inte ut till! var hans första besked till oss. Det är militärt område. Men jag påpekade att jag hade läst om det och att det var ett raukområde som var väldigt fint att besöka. (frågade även efter ett annat raukområde - Husken - det hade han aldrig hört talats om och fick googla det för att kunna förklara vägen för oss :)) Ja. Hursomhelst så fick vi en vägbeskrivning och körde åt det hållet. Vi hittade Asunden. Det är inte längre ett militärt övningsområde. Men det har varit.
Vi fick parkera bilen en bit ifrån och kliva in på ett område där får strövade runt och marken var ganska så karg.
Vi promenerade en bit och så plötsligt såg man hur några rauker stod (står) ståtligt i vattnet.
Vi kom närmare och det är så vackert!
Man kan kanske tycka att rauker bara är stenar...men det är det verkligen inte!! Visst, det finns ju mer eller mindre roliga formationer. Är de höga eller lite lustigt formade, tycker jag de är roliga och vackra att se på. Att de står i vattnet gör det ytterligare lite pampigt :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar