torsdag 23 augusti 2012

bussdrama

Tilda ringde mig på jobbet ikväll och pratade och pratade och pratade om incidenten med bussen (Skånetrafiken) på väg hem från skolan i eftermiddags. Hon är rädd och var så rädd under händelsen.
Att något sådant här bara får hända!!! Jag blir så arg, men nog mer rädd när jag tänker på hur riktigt illa det här kunde ha slutat.
Tydligen har inte bakdörrarna i bussen gått igen. Då steg chauffören ut ur bussen för att trycka till dörrarna, han stod och puttade på dem. Då började bussen rulla. Barnen såg hur chauffören sprang bredvid bussen...han lyckades hoppa in och styra upp bussen. Under den här färden har barn ramlat på varandra. Elin fick en klasskompis över sig. Tildas säkerhetsbälte gick upp (itu?)!!! och hon slog kinden i sätet framför.
Busschauffören stannade bussen och sade att det var något som var fel. (då gick vissa barn ur bussen, de som bodde i byn där allt hände) Strax därefter säger chauffören att passagerarna kan sätta sig. Ingen fara å färde. Han körde vidare med en buss full av många rädda barn och äldre.
Janne säger att Tilda har pratat hela dagen om den här händelsen. Hon har förr tänkt tanken om något skulle hända när hon åker bil eller buss och så hände detta idag. Fjärde dagen i andra klass...
När barnen kom hem och berättade detta ringde Janne upp Skånetrafiken och anmälde händelsen. Strax därefter ringde Helsingborgs Dagblad upp Janne och sa att en förälder tipsat dem om Jannes anmälan. Tidningen hade ringt upp Skånetrafiken som svarade att ingen anmälan hade inkommit.
Janne berättade förloppet för reportern som bl.a. undrade hur han känner inför att sätta barnen på bussen framöver. Det känns ju självfallet inte roligt i nuläget men vad ska vi göra. Vi bor som vi gör och är beroende av bussen när Janne och jag arbetar på eftermiddagarna.
Imorgon får Janne köra tjejerna till skolan och prata med Tildas fröken och sedan traska vidare in och prata med skolans rektor!
Ser nu att artikeln har kommit in på tidningens nätsida:
http://hd.se/skane/2012/08/23/skolbarn-i-bussdrama/

3 kommentarer:

 1. Ja men jösses... man får väll hoppas på att det bara var dörrarna... men satte han inte i hand bromsen för bussen alls? Var motorn fortfarande igång?
  Min mamma har jobbat med buss i herrans många år, och aldrig nått sådant har inträffat, men jag undrar om det var ett ärligt fel från bussen men då tycker man ju att busschauffören borde ha larmat till Stationen om just detta innan köra iväg och begära råd om hur han ska fortsätta!!!

  Tur att ingen blev allvarligt skadad i alla fall!!

  SvaraRadera
 2. Tur i oturen, verkligen. Man blir så förbannad! Hoppas att tjejerna mår lite bättre idag! Läste om det i tidningen och så bra av er att anmäla.
  Hoppas ni får en bra helg trots omständigheterna! Kram♥

  SvaraRadera
 3. Ush vad läskigt, en sådan sak får ju itne ske, vilken tur att det inte blev värre. Förstår att skånetrafiken kanske inte vill prata med tidningen, men det låter ju riktigt illa när de säger att de itne fått in anmälningen.
  Hoppas det blir bättre <3
  Kram

  SvaraRadera