fredag 9 november 2012

Anna

Jag tror att hela Sverige har läst om Anna, en nioårig flicka från Örgryte utanför Göteborg som igår försvann när hon var på väg till skolan.
Först klockan fyra på eftemiddagen efterlystes hon saknad.
Polisen misstänkte inget brott.
Många konstigheter, tycker jag.
Att polisen inte misstänker något brott när en liten flicka har försvunnit. Det är märkligt, tycker jag.

Att flickan inte är saknad förrän klockan fyra på eftermiddagen...flera timmar efter en tredjeklass slutar sin skoldag.
Har inte skolan någon koll på om barnen är i skolan eller ej? Här var det tydligen något missförstånd mellan lärare och skolsköterskan läste jag någonstans.

På mina flickors skola ska man ringa och sjukanmäla varje dag. Inte bara första sjukdagen och sedan gå till skolan när man blivit frisk. Detta är för att (oftast) äldre barn inte ska kunna skippa skolan hej vilt och för att små barn inte ska försvinna på vägen mellan hem och skola. Har man inte ringt en morgon så förväntas barnet vara i skolan när den startar för dagen. Är inte barnet där, ja då agerar skolan.

Missing People var med i sökandet efter Anna och det var en kvinna från den organisationen som inatt mötte en man med en 'pojke' med alldeles för stora kläder som talade om för henne att de hade varit  och lämnat smörgåsar till människorna som hjälpte till i skallgången efter flickan. Kvinnan tyckte att det verkade som något inte stod rätt till och började fråga mannen om diverse ting och sedan lyfte hon på huvan som barnet hade ner över ansiktet och där under fanns Anna!! Killen talade snabbt om att han 'inte hade gjort något'
Tänk er Annas rädsla under alla dessa timmar som hon varit bortrövad från sina föräldrar, sin trygghet.
Tänk er glädjen som hennes föräldrar kände när de fick tillbaka sin flicka! En stor sten fylld av rädsla för att det allra värsta kunde hänt deras dotter måste ha fallit från deras hjärta!
http://www.realisten.se/2012/11/09/theo-gothberg-anhallen-for-kidnappningen-av-nioariga-anna/

1 kommentar:

  1. Det var dåligt av skolan att inte höra av sig tycker jag,,,,men som tur är slutade det lyckligt för Anna,,,,,,
    Tråkiga saker,,,,,

    SvaraRadera