tisdag 4 december 2012

mys och mums

 Barnen brukar få var sin chokladkalender varje december. Så även i år och det är Olivers första. Det är så sött när den lille handen pillrar på luckorna. Han förstår att där är 'kaka' i, som han säger själv, men han vet inte att där är en liten bit för varje dag ända fram till julafton...han kommer knappt ihåg tomten, eller, det gör han inte men nu har jag börjat visa tomtar både här och där för att han ska förstå att det är något särskilt med julen och december.
 Vi kom hem alldeles försent i söndags för att ha adventsmys. Det hade vi igår istället. Det är verkligen mysigt med alla tända ljus nu.
Igår bakade Oliver och jag kokostoppar. Jag frågade honom senare på kvällen om han hade bakat någon kaka och fick en riktigt huvudskakning till svar. Bakat hade han alltså inte gjort...men faktiskt så var lilleman med och vispade ihop smeten...och smakade den. Det gjorde han även idag då vi bakade Snoddas, chokladkaka med glasyr och kokos på. Han och Tilda hjälptes åt. Både att vispa och sedan att slicka av var sin visp.

Ha en härlig tisdagskväll!

1 kommentar:

  1. Har tittat på alla dina härliga bilder. Vilken underbar helg! Men visst är det som man säger "Borta bra, men hemma hos sina barn...
    Men visst är det mysigt att få vara på tu man hand.
    Ha en fin vecka! Kram♥

    SvaraRadera