lördag 14 mars 2015

...under ytan...

Oj, vad vi har skrattat ikväll (föreställningen var verkligen, som Kajsa sa till mig värd varenda krona). Stand up på hög nivå, men samtidigt inte vanlig stand up. Den här väcker till eftertanke. Mårten pratar på om hur han har levt i 20 år. Sprit, tjejer, sex och festande...ytligt, visst; roligt också många gånger men i slutänden väldigt ytligt och inget bestående. 
En natt i redlöst berusande tillstånd faller han #under ytan. Han går rakt ut i Stockholms vatten och är väldigt nära att drunkna. Men det gör han inte och några år av förändring börjar. Det tar dock ett antal år att komma dit han är idag ~ riktigt, äkta, välmående och inga falskheter. Rakt och ärligt berättar han. Skämtar om både det ena och andra, men på ett mycket bra sätt. Det blir aldrig "too much".
Vi har skrattat så tårarna har runnit. Ena sekunden. Andra sekunder tittade vi bara på varandra då showen tog allvarliga toner ~ bakgrunden till hela showen är ju faktiskt allvarlig. Mårten berättar på ett sätt som han fångar sin publik med. Högt och lågt. Kort sagt en toppenföreställning!!
Jag tycker känd eller icke känd, ståuppare eller ej ~ det är sorgligt att det ska ta så många år för en människa att förstå hur fel h*n lever. Så många bra år som bara går till spillo. Dock är det å andra hållet väldigt bra då h*n kommer till insikt och kan vända skutan på rätt köl igen.

1 kommentar:

  1. Härligt att vara med om en föreläsning som griper tag i en!

    SvaraRadera