lördag 30 maj 2015

...det har regnat...

...och det regnar fortfarande, med några solglimtar som tar sig mellan molnen. 
Ja, det har regnat (nästan) hela dagen men vi har trots det haft en himla bra dag i Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby. Visst förtar regnet lite grand, men faktiskt inte så mycket som jag trodde att det mest troligt skulle göra.
Vi körde hemifrån i ottan i morse, strax innan sex och var i Vimmerby strax innan tio då parken öppnar. Helt planenligt ;)
Först strosade vi längs Bråkmakargatan och tittade in i både tant Bergs hus och Lottas.
...i Lottas hus känner man igen mycket från filmerna...
Trots regnvädret var det väldigt många besökare i parken. Janne hörde någon (antagligen någon som besöker parken ofta) säga att det var ovanligt många besökare där idag trots att det är lågsäsong. Tydligen var hela stugbyn fullbokad. 
Saltkråkan är inomhus och bara just därför började vi där eftersom regnet tilltog lite grand. Man åker i en slags vagn och får uppleva olika scener ur filmen med Malin som berättare. Figurerna (vaxdockor?) rör sig och "pratar".
...fina gamla filmplanscher...
Katthult är ombyggt och tillbyggt och så fint. Mycket större hus än föregångaren och plats för en större publik. Katthult återvände vi till ytterligare en gång under eftermiddagen...(mer om det senare)
I den lilla staden, Bråkmakargatan i miniatyr:
Ronjas borg kunde vi inte strosa runt i eftersom där pågick repitioner inför sommarens skådespel. Vi stod och tittade lite. Borgen är enormt fin! 
Gatan där Kajsa Kavat bor är så sööööt:
När humöret börjar tryta gäller det att snabbt få något i sig. Här och nu (då) var det bara att strunta i att det regnade. Vi dukade fram och vi åt och alla blev åter på gott humör ;)
...Janne och jag intog lunchen på stående fot...
...liten hjälpreda...
Och vi traskade vidare....

1 kommentar:

  1. ja regna gjorde det rätt bra i lördags här men igår söndag var det ok väder o nu reganr det igen :)

    SvaraRadera