tisdag 26 juli 2016

...snälla människor

Som vi bestämt körde vi in till Söderköping för att se en slussning idag. Man står längs kanalkanten och tittar när slussen öppnas, fylls och töms på vatten. 
Solen sken och som den sommarturiststad Söderköping är så är det massor av turister som som ska samsas om alltför få p-platser. Vi körde runt och runt och till slut så hittade vi en ficka som vi snabbt dök in i. Medan vi letade p-plats körde vi förbi en likadan bil (samma modell och färg) som vår ett antal gånger, så till slut vinkade vi till varandra :)...kanske inget konstigt men vår lyckliga stjärna: när vi gick längs kanalen gick en kvinna fram till Janne och talade om att vi glömt att sätta en p-skiva i vår fönsterruta. Hon hade satt en där till oss "från en daciavän" som hon skrivit på skivan :) Hade denna snälla kvinna inte gjort detta för oss hade vi fått tråkiga böter. När vi gick tillbaka till bilen såg vi många lappade bilar.
...längs Göta kanal i Söderköping...
...porten till slussen öppnas för att släppa in en båt...
...slussen innan den fylls med vatten, mm ser höjdskillnaden...
...en båt på väg in i slussen...
...vattnet fylls på...
...slussen är fylld...
...och slussporten öppnas...
...och båten seglar vidare...
Efter slussningen gick vi till Smultronstället (adress finns två bilder ner) för att köpa glass. Det här stället är populärt och det såg vi om inte annat på kön dit. Kön var nog närmare 50 meter lång för att komma in och äta de speciella glassarna. Tur för oss att de hade "glassluckor" på gaveln för oss som kunde tänka oss att inta våra valda glassar på en parkbänk. Supergod glass! 
...Oliver valde smakerna melon och geléhallon...
...hasselnöt (SUPERGOD!!) och polka valde jag...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar